Glutenintoleranse

Da jeg søkte etter ernæringsfysiolog på Romerike fikk jeg treff på Mette Hanneborg, noe som viste seg å endre min hverdag totalt. Etter lengre periode med generelt dårlig form, lite energi, dårlig forbrenning/ vektoppgang, oppblåst mage, urolig søvn og hummørsvingninger, begynte jeg å bli desperat etter en løsning på min dårlige form.

Ut og inn hos fastlegen, ingenting var unormalt var svaret. Etter den første samtalen med Mette, hadde hun en tanke på hvor problemet kunne ligge, og etter en lang samtale hvor hun prøvde å finne en rød trå, ble jeg sendt tilbake til fastlegen for  blodprøver hun ville ha svar på. Jeg tenkte ok, engang til med blodprøver klarer jeg, selvom motivasjonen min ikke var spesielt høy.

Uken etter var jeg til samtale igjen, og mine blodprøvesvar hadde kommet. Det skulle vise seg å bli starten på min nye hverdag. Mette mente utifra blodprøve og sykehistorie at sammenhengen lå i en glutenintoleranse, og ville sette meg på glutenfrikost. Jeg fikk de råd jeg trengte og en meny som var enkel å leve med. Jeg skulle prøve det ut i 4 uker, før vi skulle ta en oppfølgningstime.

Det skulle vise seg å være svaret, jeg ble bedre allerede fra dag 3, og ble supert motivert til å fortsette. Dagene gikk symptomene forsvant, energien kom tilbake, humøret var på topp, og til og med vekten gikk nedover av seg selv, uten at jeg trente noe som helst.:-) Jeg bare tilpasset kostholdet mitt slik jeg var rådet til.

Jeg har vært på 1 oppfølgningstime etter dette og kan bare fortelle hvor utrolig fornøyd jeg er. Mette er profesjonell i sitt arbeide, kan sitt fag og hun anbefales på det sterkeste:-) 

Cecilie, 33år