Insulinresistens

Jeg begynte å bli ganske overvektig, og hadde de siste årene fått ganske stor mage. Dette til tross for at jeg prøvde å spise hva jeg tror er sunn og bra mat, samt at jeg stort sett klarer å trene 2 dager i uken. Men alt virket så nytteløst, og jeg var ganske lei av at jeg ikke fikk det til. Jeg hadde lite energi og følte meg så sliten etter en arbeidsdag, at jeg veldig ofte valgte sofaen etter jobb.

En dag var det nok, og jeg bestemte meg for å få hjelp til kostholdet, og se om det var noe som kunne gjøres av noen som kunne dette faget. Jeg hadde selvfølgelig prøvd flere dietter og endringer selv, men det fungerte ikke.

Jeg bestilte meg time hos ernæringsfysiolog Mette Hanneborg i Romerike Helsebygg, og det var et av de beste valgene jeg har gjort de siste årene. Vi hadde en fin samtale, og  jeg skulle skrive ned mitt mat og væskeinntak over 3 dager, og gå innom fastlegen for blodprøver, som hun henviste i forhold til hva hun ønsket svar på. Kostholdsregistreringen sendte jeg til Mette Hanneborg via mail. Hun tok en kostholdsanalyse av mitt kosthold, og vi gikk igjennom kostholdsanalysen på neste time. Hun hadde satt opp en meny som var tilpasset min hverdag og utfordringer. Alt dette så hun i sammenheng med mine blodprøver, og hadde gjort menyen personlig for meg, og hun vurderte om jeg trengte noe kosttilskudd.

Blodprøvene viste også at jeg hadde insulinresistens, som betyr i fare sonen for Diabetes 2. Da har kostholdet stor betydning, og Mette rådet meg til å gjøre endringer for å oppleve en bedre hverdag og sunn helse i et livsslangsperspektiv.

Det var nettopp det som skjedde, jeg fikk tilbake det livet jeg hadde for 5-7år siden, vekten raste nedover, og jeg klarte å mosjonere 2-3 ganger pr uke. Energien og humøret kom tilbake, og kroppens føles så bra. I tillegg går vekten nedover, og jeg har gått ned 15kg på 12mnd. Og det beste av alt uten at jeg føler at jeg savner noe, og er faktisk mye mer mett nå enn før. Jeg trodde faktisk ikke at kostholdet hadde så stor betydning, men det har jeg fått bevist, og jeg er super fornøyd og motivert til å leve slik som nå resten av livet.

Jeg anbefaler Mette Hanneborg på det varmeste, her får du forståelse, empati, profesjonell hjelp av ekspert som kan sitt fagfelt, samt klar tale på hvorfor og hvordan ting henger sammen.

Arild 45år